Partner WECA

ŽENSKA PRIVREDNA KOMORA ALBANIJE (WECA)

Ženska privredna komora Albanije (WECA) je pravno osnovana 26. juna 2020.

Komora predstavlja zajednički interes grupe preduzetnica i profesionalaca da utiču na društvo u cilju osnaživanja ženskog preduzetništva u Albaniji. Nakon decenija iskustva u različitim oblastima poslovanja, udružile su znanje, energiju, interesovanje i želju da doprinesu širenju zajednice biznisa koje vode žene.

Misija WECA-e je osnaživanje žena u preduzetništvu kao promoterki privrede, doprinoseći svim procesima donošenja odluka o ekonomskim pitanjima.

Namjera WECA-e je zaštita ekonomskih interesa preduzetnica, profesionalaca i samozaposlenih u svim sektorima privrede kroz lobiranje i zagovaranje. WECA ističe potrebu za razvojem kapaciteta ženskog preduzetništva pružanjem usluga, informacija, obuka, promotivnih aktivnosti, podrške u započinjanju novih biznisa, podrške kroz mentorske i trenerske programe i njihovo predstavljanje u domaćim i međunarodnim aktivnostima, događajima i forumima, te promovisanje poslovanja putem društvenih mreža i različitih platformi.

Iskustvo i stručnost unapređeni su saradnjom sa različitim domaćim i međunarodnim organizacijama i radom sa programima EU koji se fokusiraju na razvoj poslovanja i ženskog preduzetništva. Članstvo WECA čini 120 žena širom Albanije.

Z

Povećanje broja žena u poslovnom svijetu i promovisanje uloge žena preduzetnica u društvu

Z

Jačanje kapaciteta žena preduzetnica kroz obuku i mentorstvo

Z

Podrška za aktivnostima umrežavanja radi podsticanja bliže poslovne saradnje među ženama

Z

Ohrabrivanje i podrška mladim preduzetnicama na putu ka njihovom uspjehu

Z

Predstavljanje preduzetnica kroz lobiranje i zagovaranje