Partner KAGIDER

ASOCIJACIJA PODUZETNICA TURSKE (KAGIDER)

Asocijacija poduzetnica Turske (KAGIDER) je nevladina organizacija koja ima za cilj osnaživanje žena kroz preduzetništvo. Asocijacija poduzetnica Turske je neprofitna nevladina organizacija koju je u septembru 2007. godine osnovalo 37 preduzetnica koja se bave različitim aktivnostima u Turskoj.

KAGIDER je od svog osnivanja bio uključen u brojne projekte i inicijative u saradnji sa javnim, privatnim sektorom i civilnim društvom. Ciljevi organizacije uključuju pripremu mladih žena za poslovni život, pružanje edukacije i mentorske podrške ženama koje žele postati poduzetnice, učiniti ih vidljivim i povećati broj uzora u segmentu  poduzetnica.

Organizacija ima za cilj da osnaži žene, ne samo ekonomski već i politički i društveno, zalažući se za rodnu ravnopravnost između žena i muškaraca u pogledu jednakih mogućnosti. Aktivan globalno, KAGIDER je osnivačka asocijacija W20, sa centralom u Briselu, ima konsultativni status za UN ECOSOC, članica je FCEM, AFAEMME, WEP i jedan je od pet osnivača Balkanske ženske koalicije. Od juna 2023. godine, Esra Bezircioğlu je predsjednica KAGIDER-a.

Z

Povećanje broja žena u poslovnom svijetu i promovisanje poduzetnica

Z

Pružanje treninga i mentorstva ženama prilikom ulaska u poslovni svijet i svijet poduzetništva

Z

Širenje uticaja KAGIDER-ovih aktivnosti širom Turske

Z

Podrška za pravnu osnovu za razvoj ekosistema za poduzetništva žena uz obezbjeđivanje mape puta za pristup finansijama

Z

Podrška za članice KAGIDER-a u razvoju njihovog poslovanja

Z

Ohrabrivanje i podrška za mlade žene prilikom njihovog ulasku u poslovni i poduzetnički svijet dok nastavljaju školovanje

Z

Podizanje svijesti javnosti o KAGIDER-u